Connexion

Vacature Psychotherapeut - Zaandam

Zaandam
WO
24 - 36 uur
€ 5413 - € 7419 (FWG 70)
Youz
FACT
REA01630
Share
Youz, specialistische zorg voor jeugd en gezin, zoekt voor het FACT team in Zaandam een
Psychotherapeut
Wil jij van begin tot het eind betrokken zijn bij de behandeling van het gezin van een jongere? Ben jij een gedreven Psychotherapeut die affiniteit heeft met kinder- en jeugdpsychiatrie en sta je stevig in je schoenen?

Afdelingsinfo

Ons FACT-jeugd is gevestigd aan de Westzijde in Zaandam, met een grote FACT-ruimte. In ons team werken collega’s van verschillende disciplines en met een diversiteit aan achtergronden. Dit biedt de professionele ruimte om vanuit de verschillende invalshoeken naar een vraagstuk te kijken om tot de beste behandeling te komen. Wij bieden zowel psychologische behandelingen, zoals EMDR, CGT, schematherapie, als farmacotherapie, job-en schoolcoaching, ouderbegeleiding en maatschappelijke ondersteuning.

Daarnaast hebben wij korte lijnen met het sociale veld en werken wij nauw samen met ketenpartners in en rond Zaandam. Voor het FACT-jeugd team zij wij op zoek naar een Psychotherapeut voor de behandeling van zorgmijdende en crisisgevoelige multiprobleem-cliënten en -gezinnen.

Dit ga je doen

Samen met het team geef je invulling aan je rol als regiebehandelaar door het coördineren en mede sturing geven aan de diagnostiek en behandeling, het geven van werkbegeleiding en/of supervisie aan onze basispsychologen, orthopedagogen en collega’s in opleiding.
Ons teams is gedreven, enthousiast en altijd op zoek naar verbetering en vernieuwing. Er is dus veel ruimte voor en eigen inbreng. Als Psychotherapeut heb je onder andere de volgende taken:

  • Je bent regiebehandelaar en werkt nauw samen met alle collega’s
  • Je doet intakes en individuele behandelingen, je gaat op huisbezoek
  • Je behoudt het overzicht over en geeft richting aan het totale behandeltraject van de jongeren
  • Je coacht op behandelinhoud de ambulante behandelaren
  • Je neemt het initiatief in een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van het specialistische behandelaanbod voor gezinnen

Omdat geen dag hetzelfde is, zie je iedere dag weer andere jongeren, in een andere omgeving met wisselende intensiteit van zorg. Je gaat naar onze jongeren toe om hen in de eigen vertrouwde omgeving die behandeling te bieden, die nodig is. Je bent daardoor geregeld op pad en met de andere netwerkpartners in de regio verbeter je de zorg rondom deze jongeren en hun gezin.

Dit ben jij

Het team is op zoek naar een flexibele, crisisbestendige en optimistische Psychotherapeut, die goed kan samenwerken in teamverband en de regie kan nemen in complexe gezinnen en crisissituaties. Verder herken je jezelf in onderstaande:

  • Je onderschrijft onze kernwaarden betrouwbaar, respectvol en deskundig en weet op welke wijze onze jongeren gemotiveerd kunnen worden om hulp te aanvaarden
  • Flexibiliteit is van belang omdat je dag anders kan verlopen dan je van tevoren had gepland
  • Je hebt een (bijna) afgeronde opleiding tot Psychotherapeut met bijbehorende BIG-registratie en bij voorkeur aangevuld met schematherapie/EMDR/CGT en met ervaring binnen de ambulante zorg in de (S)GGZ
  • Je bent een betrokken, bevlogen teamplayer die niet snel opgeeft
  • Je vindt het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.
Het natrekken van referenties, integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden

Wij bieden onze collega’s gevarieerd en zinvol werk in een professionele en prettige werkomgeving. Daarbij hoort natuurlijk een goed pakket aan arbeidsvoorwaarden conform cao GGZ.
Het betreft een functie voor 24-36 uur. Je krijgt een contract voor onbepaalde tijd. Het salaris is afhankelijk van opleiding en bedraagt minimaal € 5413,- en maximaal € 7419,- (FWG 70) bruto per maand op basis van een werkweek van 36 uur.

Wij geloven in de ontwikkeling van onze collega’s om daarmee de kwaliteit van de zorg continue te kunnen verbeteren. Om dit te realiseren hebben wij een eigen Parnassia Groep Academie die allerlei opleidingen, cursussen en trainingen aanbiedt.

Ons zorgaanbod is breed en dit lichten we dan ook graag toe in een persoonlijk gesprek. Uiteraard zijn wij ook erg benieuwd naar jouw visie en ideeën en welke bijdrage jij aan de ontwikkelingen wilt gaan leveren.

Bedrijfsinfo

Youz is een instelling voor kinder-, jeugd- en (jong)volwassenenpsychiatrie met locaties in (bijna) heel Nederland. Wij bieden diagnostiek en behandeling van o.a. ADHD, autisme, infant mental health, transitiepsychiatrie en alle andere psychiatrische problematiek. Via Leo Kannerhuis, ons behandel- en kenniscentrum voor autisme, kan iedereen terecht waar eerdere specialistische behandeling niet heeft geholpen.

Youz is onderdeel van Parnassia Groep, een werkgever in de geestelijke gezondheidszorg die streeft naar een inclusieve cultuur met gelijke kansen voor iedereen. We maken geen onderscheid op gebied van geslacht, geloof, sociale achtergrond, geaardheid of etniciteit. Wij vinden het belangrijk om van en mét elkaar te leren, dat iedereen zichzelf kan zijn en een ieder zich gewaardeerd voelt. Bij ons kun je bijdragen aan tal van specialisaties, wetenschappelijke onderzoeken en via onze eigen Parnassia Groep Academie gebruik maken van (geaccrediteerde) opleidingsmogelijkheden. Alleen in een werkomgeving waarin we openstaan voor verschillen, halen we het beste uit onszelf, kunnen we creatieve en innovatieve oplossingen bieden voor onze patiënten en succesvol zijn.

Interesse?

Heb je nog vragen of wil je meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Marion van der Velden, recruiter via 06-24304224
Vacature Psychotherapeut - Zaandam