Inloggen

 

Snel zoeken

Werken bij Youz i-psy jeugd

Youz i-psy Jeugd biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg aan kinderen, jongeren en ouders met een migratieachtergrond. Hierbij houden wij rekening met culturele achtergrond, taal en geloofsovertuiging van onze cliënten.  Wij helpen de ouders en het kind omgaan met cultuursensitieve problemen. 

Werken bij Youz i-psy jeugd

Onze collega’s hebben verschillende culturele achtergronden of hebben affiniteit met onze doelgroep. We nemen het gezin en cultuur als uitgangspunt voor onze hulp. Vanuit een multidisciplinair team houden we ons actief bezighoudt met de ontwikkelingen binnen de interculturele geestelijke gezondheidszorg. We werken vanuit een zorgvisie, waarbij een belangrijk onderdeel is dat er geprobeerd wordt zo dicht mogelijk aan te sluiten bij de hulpvraag van cliënten, om zo de best passende behandeling in te zetten. Daardoor kiezen wij er regelmatig voor hulpverleners en cliënten met eenzelfde culturele achtergrond aan elkaar te koppelen. Dat geeft wederzijds begrip en vertrouwen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de behandeling uiteindelijk succesvoller maakt. Onze behandelaren hebben verschillende culturele achtergronden of hebben affiniteit met onze doelgroep. Als het nodig is werken we samen met Bureau Jeugdzorg en lokale jeugdhulpverleningsinstanties, onderwijsinstellingen en andere specialisten in de kinder- en jeugdpsychiatrie voor specialistische behandeling of opname in een kliniek

Elke cultuur heeft zijn eigen normen, waarden en gewoonten. Soms is het lastig voor kinderen en jongeren om hiermee om te gaan. Kinderen van ouders of grootouders die gemigreerd zijn naar Nederland hebben het soms extra zwaar. Kinderen groeien dan op met twee culturen, die van de familie en de Nederlandse cultuur.

Lijkt het jou leuk om hieraan bij te dragen en ben je enthousiast om je in te zetten voor deze bijzondere doelgroep? Dan komen graag met je in contact. Kijk hieronder voor alle vacatures bij Youz i-psy jeugd, solliciteer direct met 1 klik en je hoort binnen 5 werkdag van ons!

Alle vacatures bij Youz i-psy jeugd

Blijf op de hoogte van de laatste vacatures

Maak Job Search Agent